سرطان دهانه رحم یکی از بیماریهایی است که هر ساله زنان بسیاری به آن مبتلا میشوند. در صورت تشخیص زودهنگام این بیماری با شروع درمان میتوان از اتفاقات ناگوار پیشگیری کرد. تستهای غربالگری که به تشخیص زودهنگام بیماریهایی مانند سرطان کمک میکند در درمان سریعتر و جلوگیری از عوارض این بیماری نقش مهمی دارند. یکی از این آزمایشها، تست پاپ اسمیر است که در آن تغییرات سلولهای موجود در دهانه رحم بهطور کامل بررسی میشود.
اگر با آزمایش پاپ اسمیر آشنا نیستید در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری از هزینه تست پاپ اسمیر و موارد مرتبط با این تست در اختیارتان قرار دهیم.
تست پاپ اسمیر چیست؟
تست پاپ اسمیر (Pap smear test) از بهترین روشهای تشخیص سرطان دهانه رحم است که به پزشک امکان میدهد تغییرات سلولهایی را که به سرطان منجر میشوند، مشاهده کند.
در آزمایش پاپ اسمیر، بیمار روی تخت دراز میکشد و پزشک بهوسیله ابزاری به نام اسپکولوم به جمعآوری سلولها از دهانه رحم میپردازد. سپس، سلولهای جمعآوری شده برای بررسی به آزمایشگاه ارسال میشود.
پزشک زنان با تفسیر آزمایش پاپ اسمیر و در صورت مشاهده تغییرات در سلولها، درمانهای زودهنگام مانند عمل میومکتومی را آغاز میکند.
آزمایش پاپ اسمیر برای چه افرادی مناسب است؟
یکی از سوالات مهمی که زنان بسیاری به آن درگیر هستند؛ بهترین زمان تست پاپ اسمیر است. در پاسخ باید بگوییم که همه زنانی که رابطه جنسی دارند از سن 21 سالگی باید تست پاپ اسمیر را انجام دهند.
این تست در لیست آزمایشهای قبل از بارداری نیز قرار دارد تا در صورت غیرطبیعی بودن سلولها از بارداری پرخطر جلوگیری شود.
لازم بهذکر است که آزمایش پاپ اسمیر در هنگام بارداری و برای تشخیص مشکلاتی مانند مسمومیت بارداری کاربرد ندارد.
هزینه تست پاپ اسمیر چقدر است؟
آزمایش پاپ اسمیر در کلینیکها و مطبهای خصوصی و دولتی انجام میشود که هریک قیمتهای متفاوتی دارند. هزینه تست پاپ اسمیر تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند نوع آزمایش، محل کلینیک، تعداد فاکتورهای مورد بررسی و آزمایشهای پاپیلومای انسانی قرار دارد.
از دیگر عوامل موثر بر قیمت آزمایش پاپ اسمیر، هزینه ویزیت پزشک است. طبیعتاً پزشکان متخصص باتجربه و ماهر هزینه ویزیت بیشتری دریافت خواهند کرد.
دوره آزمایش پاپ اسمیر
دوره آزمایش پاپ اسمیر باتوجه به سن افراد میتواند از 3 تا 5 سال و حتی بیشتر متغیر باشد.
برای آزمایش پاپ اسمیر در سنین مختلف اغلب به روش زیر عمل میشود:
در سنین 21 تا 29 سال
در این سنین اگر آزمایش پاپ اسمیر شما طبیعی باشد با مشورت پزشک میتوانید هر سه سال یکبار برای تست اقدام کنید.
در سنین 30 تا 65
در این سنین میتوانید تست HPV را در کنار پاپ اسمیر انجام دهید. اگر نتیجه هر دو تست طبیعی باشد تست بعدی را 5 سال بعد میتوانید انجام دهید.
بیشتر از 65 سال
در این سنین اگر در ده سال گذشته بیش از سه آزمایش پاپ اسمیر با نتیجه طبیعی انجام داده باشید، سابقه بیماری سرطان رحم نداشته باشید یا دهانه رحم را برداشتهاید، دیگر نیازی به تست ندارید. ولی در غیر اینصورت نیاز هست که با پزشک متخصص مشورت کنید.
درخواست مشاوره
جهت دریافت هرگونه مشاوره زنان، زایمان و زیبایی نزد خانم دکتر مریم کریمی میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید:
09381446872
۰۹۲۱۹۷۷۹۰۴3
عوارض بعد از تست پاپ اسمیر
عوارض تست پاپ اسمیر بعد از انجام آن ممکن است گریبان بعضی از زنان را بگیرد و مشکلاتی را برایشان ایجاد کند. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم:
خونریزی یا لکه بینی
خونریزی و لکه بینی بعد از آزمایش پاپ اسمیر ممکن است بهدلایلی مانند خراش و حساسیت دهانه رحم، افزایش عروق خونی، پولیپ دهانه رحم، مصرف قرصهای بارداری و عفونت رخ دهد.
معمولاً این موارد جدی نیستند و پس از مدتی از بین میرود.
اضطراب یا ترس
یکی دیگر از عوارض تست پاپ اسمیر، اضطراب و ترسی است که افراد بعد از آزمایش تجربه میکنند. چراکه این آزمایش برای تشخیص بیماری سرطان بهکار میرود و ممکن است موجب ناراحتی روحی فرد شود.
درد لگن
برخی از زنان بعد از پاپ اسمیر، درد یا گرفتگی خفیفی را تجربه میکنند که در مدت زمان کوتاهی بعد از تست از بین میرود.
درد لگن بر اثر عواملی مانند گرفتگی خفیف، عفونت و التهاب، بیماری آدنومیوز، فرسایش دهانه رحم و آسیب دیدگی در حین انجام آزمایش رخ میدهد.
آیا میتوانم در طول قاعدگی آزمایش پاپ اسمیر انجام دهم؟
آزمایش پاپ اسمیر بهتر است در پایان دوره قاعدگی انجام شود.
مراقبتهای لازم قبل از پاپ اسمیر چیست؟
مراقبتهای لازم با توجه به توصیههای پزشک و بعد از معاینه اولیه و بررسی شرایط هر فرد داده میشود.
به طور کلی حداقل 48 ساعت قبل از انجام آزمایش از دوش واژن، آمیزش جنسی و استفاده از تامپون خودداری کنید.
آیا لکه بینی بعد از آزمایش پاپ اسمیر طبیعی است؟
لکه بینی بعد از آزمایش پاپ اسمیر شایع است و معمولاً در عرض یک روز برطرف میشود. با این حال، اگر خونریزی مداوم یا شدید دارید باید با پزشک خود تماس بگیرید.
0 Comments