میومکتومی همراه با عمل سزارین

میومکتومی با سزارین روشی برای برداشتن میوم‌ها همزمان با انجام عمل سزارین است. میومها یا فیبروم‌ها شایع‌ترین نوع از توده‌های غیرسرطانی رحم در زنان هستند.

این تومورها داخل دیواره عضلانی رحم یا روی دیواره رحم (داخلی یا خارجی) تشکیل شده و از اندازه نرمال فیبروم خیلی بزرگتر هستند. عمل سزارین همراه با میومکتومی به‌دلیل وجود عوارض جانبی تنها در شرایط خاص و به‌شرط اطمینان از بی‌خطر بودن انجام می‌شود.

میومکتومی با سزارین برای چه کسانی قابل انجام است؟

وجود تومورهای خوش‌خیم در دیواره رحم از موارد شایعی است که زنان در سنین باروری با آن مواجه هستند. برداشتن این تومورها حین عمل سزارین فرصتی است تا ضمن پاکسازی رحم از این تومورها از انجام عمل‌های جراحی بیشتر جلوگیری شود. اما این مورد با چالش‌ها و خطراتی نیز همراه است که بررسی همه‌جانبه عمل جراحی میومکتومی را الزامی کرده است.

همزمان شدن عمل سزارین و میومکتومی به‌دلیل بزرگ شدن میوم‌ها از یک‌سو و پرخون شدن رحم در دوران بارداری از سوی دیگر با خطر خونریزی همراه است.

به این دلیل پزشک تنها در صورتی جراحی میومکتومی را حین سزارین پیشنهاد می‌کند که از بی‌خطر بودن آن مطمئن باشد.

جای زخم سزارین

در چه صورت انجام عمل سزارین و میومکتومی به‌صورت همزمان مجاز نیست؟

شرایط زیر مانع از انجام همزمان این دو عمل می‌شوند:

احتمال خونریزی بالا در زنان و در نتیجه بروز کم خونی پس از زایمان

زایمان طبیعی یا با سزارین باعث از دست رفتن مقداری خون از مادر می‌شود. در صورت انجام میومکتومی با سزارین احتمال افزایش این میزان خونریزی نیز وجود دارد که می‌تواند به کم‌خونی پس از زایمان منجر شده و مادر را به عوارض زیادی دچار کند.

احتمال نیاز به عمل هیسترکتومی (برداشتن رحم) به‌دلیل خونریزی شدید

بالا رفتن میزان خونریزی رحمی در نتیجه همزمان کردن عمل سزارین با میومکتومی می‌تواند احتمال نیاز به برداشتن رحم را در فرد افزایش دهد.

تهدید جان مادر

کم‌خونی شدید و عوارض انجام همزمان یک عمل جراحی سنگین با دو رویکرد مختلف (سزارین و میومکتومی) می‌تواند در مادرانی با بنیه جسمی ضعیف و عدم آمادگی خطرات جانی به‌دنبال داشته باشد.

افزایش خطر چسبندگی رحم بعد از زایمان

چسبندگی رحم در اثر عمل جراحی میومکتومی از مواردی است که می‌تواند در بررسی‌های پزشک معالج حین سزارین مورد توجه قرار گرفته و مانع از انجام همزمان آن با میومکتومی گردد.

طولانی شدن زمان انجام عمل جراحی

اجرای عملیات برداشت تومور یا میوم حین عمل میومکتومی با سزارین، زمان انجام عمل را افزایش می‌دهد. موردی که پزشک معالج ضمن بررسی وضعیت جسمانی بیمار درباره آن تصمیم‌گیری می‌کند.

 

درخواست مشاوره

جهت دریافت مشاوره و اطلاع از نحوه عمل میومکتومی با سزارین نزد خانم دکتر مریم کریمی می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید:

09381446872
۰۹۲۱۹۷۷۹۰۴3

حاملگی و تاثیر آن روی فیبروم و میوم

کاهش سطح استروژن و هورمون‌های جفت بعد از زایمان و در نتیجه کوچک شدن میوم یکی از مواردی است که پیش از تصمیم به انجام سزارین و میومکتومی باید به‌طور کامل بررسی شود.

تاثیر بارداری روی رشد میوم‌ها در همه خانم‌ها یکسان نیست و اثرات احتمالی آن نیز قابل پیش‌بینی دقیق نخواهد بود.

در مواردی اندازه میوم‌ها فرقی نمی‌کند و در مواردی نیز بعضی از آنها به‌ویژه در سه ماهه اول بارداری رشد کرده و بزرگ می‌شوند.

هنگامی که فیبروم بانوان باردار تحت‌تاثیر هورمون استروژن در دوران بارداری بزرگتر شود و نیاز به میومکتومی با سزارین وجود داشته باشد با صلاحدید پزشک معالج می‌توان این عمل را انجام داد.

اما در مواردی نیز زایمان و تغییر شرایط هورمونی بدن مادر پس از آن باعث کوچک‌تر شدن میوم شده و نیاز به انجام چنین عملی را منتفی می‌کند. با وجود همه این موارد در صورتی که چاره‌ای جز انجام این جراحی نباشد، عمل فیبروم همزمان با سزارین انجام می‌شود.

خوشبختانه امروزه تکنیک‌های جدید برای برداشتن فیبروم و میوم‌های رحمی ابداع شده که در زمان کوتاه‌تر و با خونریزی کمتر نیز قابل انجام است.

امکان حاملگی و زایمان موفق در صورت داشتن فیبروم!

اغلب این پرسش مطرح است که آیا حاملگی و زایمان موفق با وجود فیبروم امکان‌پذیر است؟ بسیاری از زنان پیش از بارداری و حین آن دارای فیبروم یا توده میوم هستند. موردی که با درمان‌های پزشکی، جراحی یا تغییرات هورمونی قابل رفع است.

در شرایط عادی بهتر است فیبروم‌ها پیش از بارداری حذف شوند. اما در صورت باقی ماندن فیبروم و بروز بارداری، اغلب زنان باردار دارای فیبروم تحت زایمان سزارین قرار خواهند گرفت. در مواردی نیز بانوان با بروز سقط مکرر به‌دلیل محل قرارگیری فیبروم، از باردای در این شرایط منع می‌شوند.

مواردی نظیر رعایت بهداشت در زنان، بارداری به موقع و در سن مناسب، انجام فعالیت‌های بدنی و ورزش به‌طور مداوم و مستمر و تغذیه مناسب و سالم از عوامل پیشگیری از بروز فیبروم رحمی هستند.  

شما نیز می‌توانید سوالات خود در مورد عمل سزارین و میومکتومی را در سایت دکتر مریم کریمی مطرح و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

در این مجموعه همچنین از کلیه خدمات زیبایی و بهداشتی و اعمال جراحی برای رفع جای زخم سزارین و مشکلات جانبی پس از عمل بهره‌مند می‌شوید.

جستجو در مقالات

خدمات

عمل سزارین

عمل سزارین

مراقبت‌های بارداری

مراقبت‌های بارداری

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی بدون درد

جراحی زیبایی زنان

جراحی‌های ژنیکولوژی

آخرین مطالب

هزینه عمل مونس پلاستی در تهران [1403]

هزینه عمل مونس پلاستی باتوجه به عواملی مانند شرایط بیمار، تکنیک جراحی و تخصص جراح تعیین می‌شود که در ادامه به توضیح بیشتر آن می‌پردازیم.

مقالات مرتبط

هزینه عمل مونس پلاستی در تهران [1403]

تپه ونوس ناحیه‌ای است که در قسمت بالای آلت تناسلی و زیر شکم قرار دارد. این قسمت از بدن اغلب به‌دلیل بارداری و افزایش سن دچار پوست و چربی اضافی می‌شود که برای برخی از افراد ناخوشایند است. عمل مونس پلاستی روشی موثر برای لیفت و بازسازی ساختار مونس پوبیس محسوب می‌شود....

مونس پلاستی (لیفت مونس پوبیس) چیست؟ کاربرد و عوارض

مونس پلاستی (لیفت مونس پوبیس) چیست؟ کاربرد و عوارض

ناحیه تناسلی زنان اغلب با افزایش سن، وزن و مسائل دیگر، دچار تغییراتی مانند چربی اضافی و افتادگی یا شلی پوست می‌شود که برای رفع آن‌ از جراحی‌های مختلفی استفاده می‌کنند. مونس پلاستی یا لیفت مونس پوبیس یکی از روش‌های جراحی زیبایی ناحیه شرمگاهی است که به‌طور خاص بر بهبود...

انواع عمل تنگی واژن چیست؟ | بهترین عمل تنگی واژن

گشادی واژن که بر اثر عوامل مختلفی مانند زایمان طبیعی، بارداری، بیماری، افزایش سن و موارد دیگر بوجود می‌آید زندگی جنسی زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به‌همین دلیل، بسیاری برای حل این مشکل به انواع عمل تنگی واژن روی می‌آورند. این عمل ها با روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که...

سوالات شما

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *